Hopp til navigasjon Hopp til innhold
 
A+
RSS
Information in English

Stovner bokseklubb

For to år siden drev Rami Salameh og 20-30 andre ”the noble art of self defence” i et trangt lokale på Vestli aktivitetshus. To år etter heter de Stovner BK, har bokseutstyr og sal å trene i og har nådd sitt første mål – å konkurrere mot norske og utenlandske boksere i et stevne.

Boksere fra Stovner Bokseklubb. Rami til høyre. Foto: Roy Tjomsland

Å nå målet har ikke vært gratis. Medlemskontingenten er lav, og for å finansiere reiser, boksering og annet utstyr har utøverne arrangert dugnader, skaffet sponsorer, laget planer og forhandlet seg til egne lokaler å trene i på Haugenstua scene. Utøverne besitter selv så godt som alle styreverv i laget. For å kunne fylle vervene sine har styret deltatt på lederkurs sammen med Internasjonal kvinneklubb og andre foreninger i bydelen.

Laget hentet hjem tre sølv fra en av de første konkurransene de deltok: Box Cup 2011 i Trondheim. Ved siden av de gode resultatene skilte Stovner BK seg ut på to måter: Ved å være det mest multikulturelle innslaget og ved å ha med kvinnelig trener. Siw Denné, til vanlig fagkonsulent i Enhet for ungdom, kultur og nærmiljø i Bydel Stovner, har tatt alle nødvendige sertifikatene for å bli trener. Dessuten måtte hun også på kurs for å bli kasserer for klubben.
Rami (20) er nestleder i styret til Stovner BK. Han er vanligvis ikke med på treningen, men denne torsdagen møter han de aktive lagkameratene under en kort permisjon fra militærtjeneste. Den avtjener han i Forsvarets jegertropp. God form og andre skills fra to–tre års kampsport og styrearbeid var ingen ulempe da han søkte seg dit.

-- Boksing gir koordinasjon, utholdenhet, erfaring i å stole på seg selv, mestre frykt og ha fokus, sier Rami mens 10 svette ungdommer samler sammen boksehansker og nedmonterer boksering og boksesekker.
Rami har ingen planer om å slutte selv om militærtjeneste og studier også vil ta tid i årene som kommer.
-- Jeg har fått så mye ut av boksingen at jeg ønsker det for alle.

Styret i Stovner bokseklubb. Foto: Tone Øiern